Sykkelturer

Skrivergaarden sykkelaktiviteter

Du kan sykle på breie vegar, eller på smale og bratte stiar. Langs fjorden, eller opp gjennom dalane. Inst mellom høge fjell og brear, eller ute i eventyrlandet ved kysten.

Kulturminner

Skrivergaarden Eid kommune kirke

Eid kommune er full av kulturminner, flere av dem i kort avstand. Kirken inneholder mesterverker av Kinsaevik. Kulturlandskapet som omgir Både Skrivergaarden og Nordfjord påkaller kontinuerlig interesse. Vi foreslår og planlegger program på oppfordring.

Spa

Skrivergaarden Badehuset nordfjord hotel scandic spa

Nordfjord Hotell har et meritert spaanlegg og basseng, kun 10 minutter unna. Dette er et fint supplement til den atmosfære av ro og revitalisering Skrivergaarden byr.

Opera

Skrivergaarden Nordfjord Opera

Nordfjordeid har sin egen Opera med oppsetninger i oktober og konserter gjennom hele året. En del av ensemblene inviteres til intimkonserter på Skrivergaarden. Det våre gjester uttrykker ønske om av kulturopplevelser, tilrettelegger vi.

Kajakk og kano

Skrivergaarden kano og kajakk

Nordfjord har fine forhold for padling. Skrivergaarden ligger 3 minutter fra fjorden.

Alpinanlegg og toppturer

Skrivergaarden alpin

Harpefossen alpinanlegg er åpent ut april og bak ligger tppene som kan bestiges på ski til godt ut i mai og dernest til fots.

Langrennsarena

Skrivergaarden langrennsturer

Hjelmelandsdalen har lysløype og preparerte løyper. Skrivergaarden er med ny eier også et sted for alle med interesse for et aktivt liv på ski på dagtid og fortjent komfort derefter.

Fjellvandring og soppturer

Skrivergaarden topptur

Direkte fra Skrivergaarden kan du gå små og lengre turer, 10 minutter unna ligger fjellheimen. De magiske toppturene til Sunnmørsalpene med Sunndalsnipa og Eidskyrkja ligger bare en liten halvtimes biltur unna. Næromådet er rikt på bær og sopp. I Hjelmelandsdalen er der fine turmuligheter mellom historiske støler og med magisk utsyn til fjorden for den som vil ha belønning for innsatsen. 

Brevandring

Skrivergaarden brevandring

Ålfotbreen ligger en halvtimes båttur fra unna. Breen er 70 kvadratkilometer og strekker seg over kommunane Gloppen, Bremanger og Flora.

Surfing

Skrivergaarden surfing Hoddevika

Hoddevika, Vest-Norges kanskje mest spektakulære surfested ligger bare 2 timer unna.